Een nieuwe methode

Rendement sinds start op 7-12-2020: +13.2%
(S&P 500 index +3.2%); stand per 27-2-2021.

Verwacht rendement +30% per jaar

Gratis proefabonnement !

We hebben van een nieuwe aandelen selectie methode ontwikkeld. We verwachten dat gemiddeld 30% rendement per jaar behaald zal worden.
We selecteren aandelen die aan de volgende eisen voldoen. De eerste drie eisen hebben zich individueel al tientallen jaren bewezen.

  • De eerste en belangrijkste eis is dat de winstverwachting door analisten recent vrij fors verhoogd is. Dit is de belangrijkste indicator voor een toekomstige forse koersstijging van een aandeel. Een studie van de Amerikaanse vereniging van individuele beleggers laat zien dat deze aandelen sinds 2003 per jaar gemiddeld 23.6% gestegen zijn (de S&P 500 index is per jaar gemiddeld met maar 5.3% gestegen sinds 2003). Zie dit artikel.
  • De tweede eis is dat het aandeel ook nog heel goed moeten scoren op de criteria Waarde (o.a. een relatief lage koers/winst verhouding) en Momentum (een stijgende aandelenkoers).
  • De derde eis is dat het aandeel ook deel moet zijn van een sterke sector. Een gemiddeld aandeel in een sterke sector laat meestal een hogere koersstijging zien dan een goed aandeel in een gemiddelde sector. Dus een sterk aandeel in een sterke sector zal zeker een mooie koersstijging laten zien.
  • De vierde eis is dat het aandeel goed verhandelbaar moet zijn (gemiddeld moeten er minstens 100,000 aandelen per dag verhandeld worden).

We richten ons op Amerikaanse aandelen omdat er duizenden verschillende aandelen zijn waaruit we een strenge selectie kunnen maken. We bouwen een portefeuille op van maximaal 20 verschillende aandelenposities. Als de portefeuille uit 20 aandelenposities bestaat, en we selecteren een nieuw aandeel, dan verkopen we een bestaande aandelenpositie. Hiervoor kijken hoe goed de bestaande aandelenposities nog voldoen aan bovenstaande eisen, en wat het rendement op de aandelenposities is.

De portefeuille staat na twee maanden op een winst van 13.2% (per 27-2-2021). Dit is veel hoger dan de 3.2% stijging van de S&P500 index sinds de start op 7-12-2020.

Belgische beleggers moeten bij elke aankoop en verkoop 0.35% beurstaks betalen. Daarmee daalt de winst voor Belgische abonnees van 13.2% naar ongeveer 12%.

Gratis proefabonnement van 1 maand of abonnement tot 1 juli voor maar 19 euro

Wilt u per email weten welke nieuwe posities wij gaan kopen (voordat we die zelf kopen)? Dat kan op twee manieren:

  • U kunt een gratis proefabonnement nemen voor 1 maand. Als het bevalt kunt u daarna een abonnement nemen voor 97 euro voor een jaar.
  • U kunt een abonnement nemen tot 1 juli voor 19 euro. Als het bevalt kunt u daarna een abonnement nemen voor 97 euro voor een jaar.

In beide gevallen krijgt u een paar keer per week een email over de aankoop van nieuwe positie en/of de verkoop van een bestaande positie. Verder krijgt u elke maandag een overzicht van de portefeuille.
Als u de door ons geselecteerde aandelen ook wilt kopen dan kunt u zelf bepalen voor hoeveel geld u elke aandelenpositie koopt. We raden aan om per positie ongeveer een gelijk bedrag te beleggen.

Gratis proefabonnement

Indien u een gratis proefabonnement voor een maand wilt, vul dan s.v.p. hieronder uw emailadres in en klik dan op Verzenden.

gratis proefabonnement voor 1 maand

Abonnement tot 1 juli voor 19 euro

Indien u een abonnement wilt tot 1 juli voor 19 euro, vul dan s.v.p. hieronder uw emailadres in en klik dan op Verzenden.

abonnement tot 1-7-2021