Een nieuwe methode

Rendement sinds start op 7-12-2020: +12%
(S&P 500 index +4%); stand per 22-1-2021.

Verwacht rendement +30% per jaar

We hebben van een nieuwe aandelen selectie methode ontwikkeld. We verwachten dat gemiddeld 30% rendement per jaar behaald zal worden.
We selecteren aandelen die aan de volgende eisen voldoen. De eerste drie eisen hebben zich individueel al tientallen jaren bewezen.

  • De eerste en belangrijkste eis is dat de winstverwachting door analisten recent vrij fors verhoogd is. Dit is de belangrijkste indicator voor een toekomstige forse koersstijging van een aandeel. Een studie van de Amerikaanse vereniging van individuele beleggers laat zien dat deze aandelen sinds 2003 per jaar gemiddeld 23.6% gestegen zijn (de S&P 500 index is per jaar gemiddeld met maar 5.3% gestegen sinds 2003). Zie dit artikel.
  • De tweede eis is dat het aandeel ook nog heel goed moeten scoren op de criteria Waarde (o.a. een relatief lage koers/winst verhouding) en Momentum (een stijgende aandelenkoers).
  • De derde eis is dat het aandeel ook deel moet zijn van een sterke sector. Een gemiddeld aandeel in een sterke sector laat meestal een hogere koersstijging zien dan een goed aandeel in een gemiddelde sector. Dus een sterk aandeel in een sterke sector zal zeker een mooie koersstijging laten zien.
  • De vierde eis is dat het aandeel goed verhandelbaar moet zijn (gemiddeld moeten er minstens 100,000 aandelen per dag verhandeld worden).

We richten ons op Amerikaanse aandelen omdat er duizenden verschillende aandelen zijn waaruit we een strenge selectie kunnen maken. We bouwen een portefeuille op van maximaal 20 verschillende aandelenposities. Als de portefeuille uit 20 aandelenposities bestaat, en we selecteren een nieuw aandeel, dan verkopen we een bestaande aandelenpositie. Hiervoor kijken hoe goed de bestaande aandelenposities nog voldoen aan bovenstaande eisen, en wat het rendement op de aandelenposities is.

De portefeuille staat na anderhalve maand op een winst van 12% (per 22-1-2021). Dit is veel hoger dan de 4% stijging van de S&P500 index sinds de start op 7-12-2020. De portefeuille bestaat nu uit 18 open posities. Sinds de start hebben we 9 posities verkocht met een gemiddelde winst van 15% (de beste +55%, de slechtste -2%) en een gemiddeld tijd tussen aankoop en verkoop van 27 dagen.

In de tabel hieronder ziet u de huidige portefeuille waarbij we de namen van de aandelen van de open posities weggelaten hebben.

Belgische beleggers moeten bij elke aankoop en verkoop 0.35% beurstaks betalen. Belgische abonnees die vanaf 7-12-2020 abonnee zijn en alle 36 transacties uitgevoerd hebben volgens onderstaand overzicht, hebben ongeveer $66 aan beurstaks betaald. Daarmee daalt de winst van 12% naar 11.3%.

Wilt u per email weten welke nieuwe posities wij gaan kopen (voordat we die zelf kopen)? Dat kan voor slechts 19 euro nu we net met deze methode gestart zijn. U krijgt dan een paar keer per week een email over de aankoop van nieuwe positie en/of de verkoop van een bestaande positie. Verder krijgt u elke maandag een overzicht van de portefeuille. U krijgt tot 1 juli 2021 updates. Daarna zullen we nieuwe abonnementen aanbieden; een nieuw abonnement zal zeker niet meer dan honderd euro voor een jaar gaan kosten.
Als u de door ons geselecteerde aandelen ook wilt kopen dan kunt u zelf bepalen voor hoeveel geld u elke aandelenpositie koopt. We raden aan om per positie ongeveer een gelijk bedrag te beleggen.

Indien u mee wilt doen, vul dan s.v.p. hieronder uw emailadres in en klik op Verzenden.

abonnement tot 1-7-2021