Een nieuwe methode

Geachte heer, mevrouw,
Wij bieden onderstaande service niet meer aan. Momenteel zijn wij een nieuwe aandelen selectie methode aan het ontwikkelen. Zodra daar nieuws over is zullen we dat hier melden.
Met vriendelijke groet,
Rendementtips.nl

Rendement sinds start op 7-12-2020: +38.5%
(S&P 500 index +18.3%); stand per 9-7-2021.

Verwacht rendement +30% per jaar

+38.5% in de eerste 7 maanden

Gratis proefabonnement

We bieden van een nieuwe aandelen selectie methode aan. We verwachten dat gemiddeld meer dan 30% rendement per jaar behaald zal worden. We selecteren aandelen die aan de volgende eisen voldoen. De eerste drie eisen hebben zich individueel al tientallen jaren bewezen.

 • De eerste en belangrijkste eis is dat de winstverwachting door analisten recent vrij fors verhoogd is. Dit is de belangrijkste indicator voor een toekomstige forse koersstijging van een aandeel. Een studie van de Amerikaanse vereniging van individuele beleggers laat zien dat deze aandelen sinds 2003 per jaar gemiddeld 23.6% gestegen zijn (de S&P 500 index is per jaar gemiddeld met maar 5.3% gestegen sinds 2003). Zie dit artikel.
 • De tweede eis is dat het aandeel ook nog heel goed moeten scoren op de criteria Waarde (o.a. een relatief lage koers/winst verhouding) en Momentum (een stijgende aandelenkoers).
 • De derde eis is dat het aandeel ook deel moet zijn van een sterke sector. Een gemiddeld aandeel in een sterke sector laat meestal een hogere koersstijging zien dan een goed aandeel in een gemiddelde of slechte sector. Dus een sterk aandeel in een sterke sector zal zeker een mooie koersstijging laten zien.
 • De vierde eis is dat het aandeel goed verhandelbaar moet zijn (gemiddeld moeten er minstens 100,000 aandelen per dag verhandeld worden).

We richten ons op Amerikaanse aandelen omdat er duizenden verschillende aandelen zijn waaruit we een strenge selectie kunnen maken. We bouwen een portefeuille op van maximaal 20 verschillende aandelenposities. Als de portefeuille uit 20 aandelenposities bestaat, en we selecteren een nieuw aandeel, dan verkopen we een bestaande aandelenpositie. Hiervoor kijken hoe goed de bestaande aandelenposities nog voldoen aan bovenstaande eisen, en wat het rendement op de aandelenposities is.

Onze portefeuille staat na zes maanden op een winst van 38.5% (per 9-7-2021). Dit is veel hoger dan de 18.3% stijging van de S&P500 index sinds de start op 7-12-2020.

Belgische beleggers moeten bij elke aankoop en verkoop 0.35% beurstaks betalen. Daarmee daalt de winst voor Belgische abonnees van 38.5% naar ongeveer 35%.

Gesloten aandelenposities

Tot nu toe zijn hebben we 79 aandelenposities gekocht en weer verkocht. De gemiddelde winst was 8.1% per positie met een gemiddelde tijd tussen aankoop en verkoop van 37 dagen. De transactiekosten zijn meegerekend. Hierin zitten ook de aandelenposities in verwerkt die we met verlies hebben gesloten. Van de 79 aandelenposities zijn er 54 met winst gesloten (68% van het totaal).
Van de 79 aandelenposities heeft de beste 58% winst opgeleverd en de slechtste 16% verlies opgeleverd. Hieronder staan enkele voorbeelden van gesloten posities.

 • The ODP Corporation (ODP): 56% winst in 36 dagen (tussen aankoop en verkoop)
 • L Brands (LB): 18% winst in 44 dagen
 • Rite Aid Corporation (RAD): 58% winst in 30 dagen
 • Thor Industries (THO): 37% winst in 69 dagen
 • Tri Pointe Homes (TPH): 16% verlies in 29 dagen.
 • USA Truck (USAK): 55% winst in 53 dagen
 • Nucor Corporation (NUE): 54% winst in 98 dagen

Open aandelenposities

Op dit moment hebben we 19 open aandelenposities. Deze 19 aandelenposities staan gemiddeld op 4.8% winst. De beste staat op 56% winst, de slechtste op 9% verlies.

Portefeuille met 10 posities en veel minder transacties

We hebben ook een variant van onze nieuwe methode met een portefeuille van maar 10 aandelenposities waarbij we alleen op maandagen nieuwe posities kopen en bestaande posities verkopen. Het aantal transacties is ongeveer drie keer lager dan in de portefeuille van 20 aandelenposities.

Gratis proefabonnement van 1 maand of abonnement tot 1 september voor maar 19 euro

Wilt u per email weten welke nieuwe posities wij gaan kopen (voordat we die zelf kopen) en welke bestaande posities wij gaan verkopen? Dat kan op twee manieren:

 • U kunt een gratis proefabonnement nemen voor 1 maand. Als het bevalt kunt u daarna een abonnement nemen voor 97 euro voor een jaar.
 • U kunt een abonnement nemen tot 1 september voor 19 euro. Als het bevalt kunt u daarna een abonnement nemen voor 97 euro voor een jaar.

U krijgt updates voor beide portefeuilles. U krijgt voor de portefeuille van 20 aandelenposities een paar keer per week een email over onze aankoop van nieuwe positie en/of de verkoop van een bestaande positie. Verder krijgt u voor beide portefeuilles elke maandag een overzicht van onze portefeuille.
Als u de door ons geselecteerde aandelen ook wilt kopen dan kunt u zelf bepalen voor hoeveel geld u elke aandelenpositie koopt. Het is raadzaam om per positie ongeveer een gelijk bedrag te beleggen.

Gratis proefabonnement

Indien u een gratis proefabonnement voor een maand wilt, vul dan s.v.p. hieronder uw emailadres in en klik dan op Verzenden.

gratis proefabonnement voor 1 maand

Abonnement tot 1 september voor 19 euro

Indien u een abonnement wilt tot 1 september voor 19 euro, vul dan s.v.p. hieronder uw emailadres in en klik dan op Verzenden.

abonnement tot 1-9-2021

Disclaimer: resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt een deel van uw inleg verliezen. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de aan- en verkoopbeslissingen die u neemt.